20100119

Mitä ihmettä!


Kuinka monta merkitystä onkaan sanalla hybridi…

Polkupyörässä hybridi merkitsee maastopyörän ja retkipyörän tekniikka, kun taas rakettimoottorissa hybridimoottori tarkoittaa yhdistelmää, jonka toiminta perustuu kiinteään polttoaineeseen ja nestemäiseen hapettimeen, tai kiinteään hapettimeen ja nestemäiseen… mikäolikaan.

Vuodesta 2006 alkaen on käytetty myös sarjavalmisteisissa Lagoon 420 purjekatamaraaneissa (eli laiva tms, jossa on kaksi runkoa) purjeiden lisäksi sähkömoottori-akku yhdistelmää liikkumiseen ja sähköntuottoon dieselgeneraattoria tai veneen omaa potkuria.

Ensimmäiset höyrylaivat olivat tavallansa hybridejä, niissä kun yhdistyivät purjelaivojen runko ja takila höyrykoneen antamaan voimaan!

Moottoriajoneuvona hybridi tarkoittaa kahden eri voimalähteen yhdistelmää käyttävää ajoneuvoa. Esimerkkinä Toyota Pius käyttää ottomoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmää. Ohessa lisää hybridiautoista. Käyttöominaisuuksiltaan mukavampi ja vähemmän saastuttava! http://fi.wikipedia.org/wiki/Hybridiauto

Eläinmaailmaankin hybridi on päässyt iskemään hikiset kämmenensä, sillä siellä se merkitsee oikeastaan samaa kuin muillakin aloilla – kahden eri lajin risteymä. Esimerkiksi hevosen ja aasin rakas lapsi muuli on hybridi, ja vaikka yleensä hybridit eivät saa elinkelpoisia jälkeläisiä, on muuli joskus saanutkin. Mikään ei ole mahdotonta niin itsepäiselle otukselle!

kuva: http://www.theage.com.au/ffximage/2006/10/03/Mule_061003102658077_wideweb__300x400.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti