20091212

Maailman kaikkeuden vastaus

Muutama päivä sitten puhuimme kakuista ja hernekeitosta, nyt on aika kertoa suklaasta.

Suklaa valmistetaan kaakaosta, sokerista ja lestiiniä. Maitosuklaassa (kuten kaikkien suomalaisten suosikissa, Fazerin sinisessä) on myös, yllättäen, maitoa tai maitojauhetta.
Suklaata käytetään monenlaisiin tarkoituksiin, yleisimmin tietenkin herkkuna tai osana leivosta taikka ihan perusruokaa. Sopiihan suklaa ihan
mihin vaan ja milloin vaan.

Tumman suklaan (enemmän kaakaota) uskotaan vaikuttavan myönteisesti terveyteen, muun muassa estävän verisuonien tukkeutumista. Toisaalta kaikessa on puolensa, suklaassa on runsaasti rasvaa ja sokeria, joten vaikka verisuonet toimisivatkin, voi tulla sitten muita ”mukavia” vaikutuksia, kuten rikkinäinen vaaka.

Teollisesti suklaata on valmistettu vasta 1850-luvulta, mutta kaakaota on käytetty erilaisiin tarkoituksiin intiaanien alueilla Etelä-Amerikassa jo kolme vuosituhatta. Päätarkoituksena silloin oli juoda sitä, toissavuonna Hondurasista löytyi yli 3000 vuotta vanhoja todisteita tästä.
Suomessa suklaata syötiin aikoinaan pääasiassa Venäjältä tuotua suklaata, melko vähäisissä määrin kuitenkin, koska tullit olivat kovat. Runsaiten suklaata kuluttaa maat, joissa sen valmistus on yleistä (mm. Belgia, Saksa, Svetsi), Suomen ollessa yhdeksännellä sijalla.

Sanotaan myös, että suklaa on seksin korvike. Se tuottaa mielihyvää ja lisää seksuaalisia haluja. Jokaisen sinkkutytön ylin ystävä ja miksei parisuhteen piristäjä (tai pelastaja..).

.. just kidding, oikeasti vastaus on 42!


kuvat:
http://gosanfranciscocard.com/blog/files/2008/03/san-francisco-chocolate.jpg
http://www.babble.com/CS/blogs/strollerderby/chocolate_drizzle.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti